Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
pCARS
Nee, want Dxtory geeft in game constant minstens 50 FPS aan met uitschieters naar 80 in de tunnel. Het is ergens misgegaan met de opname instellingen, het converten via Handbrake en de "optimalisatie" die YT heeft toegepast.

Ik zag ook dat Dxtory ineens een Pcars profiel heeft gepakt, zal daar eens naar kijken. Er zat namelijk veel blur in de raw opname die je ingame helemaal niet hebt... Maar het Youtube resultaat is dus inderdaad niet representatief voor wat ik ingame ervaar Coool
Je moet er bij gameplay filmpjes altijd goed om denken dat je resampling uit zet als je het gaat bewerken. Zou best kunnen dat dat er iets mee te maken heeft. En optimalisaties die Youtube wilt doen ALTIJD negeren. Die moet je nooit toepassen.
Dat laatste zal ik dan maar meteen onthouden, maar ja, je denkt dat YT het wel zal weten hé....

Kan het zijn dat er ook een en ander misgaat met het omzetten van 1440p naar 1080p?

Dxtory instelling, is die goed denk je?

[Image: DxPcars.PNG]
Dat zou hij wel gewoon goed moeten kunnen doen, lijkt mij? Zolang je gewoon 16 : 9 blijft is er niks aan de hand. 1440p is gewoon 16 : 9, dus dat moet hij kunnen downsizen naar 1080p zonder dat je gekke balken krijgt of rare fratsen zou moeten zien. Maar schokkerige beelden en dat soort rare praktijken is vaak resampling wat aangezet is. Bijvoorbeeld bij shooters, als je dat opneemt en later edit en upload, dan merk je direct wanneer resampling aan staat. Je krijgt dan een soort ghosting effect (dat als iemand draait je nog half schokkerig een wapen of zo ziet ghosten, weg faden eigenlijk door de frames). Bij normale camera beelden is dat wel prima, maar voor video games zouden de beelden snappy moeten zijn en wil je dat dus liever niet.

Denk eerder dat het zoiets is, en dan ook nog die shit van Youtube er overheen (we hebben ontdekt dat je beelden schokkerig zijn, mag youtube dat fixen?) gewoon idd negeren. dat maakt je beelden kapot.
Naar die resampling moet ik dan in de game settings zelf kijken van Pcars? En wat nou als ik in Dxtory de opname setting zo zet, zou dat helpen:

[Image: Dxaangepast.PNG]

Ik heb geprobeerd de video nogmaals te uploaden zonder de aanpassing door YT, maar dat werkt niet... Zelfde resultaat.
Kun je het filmpje dat uit Dxtory komt eens ergens uploaden? Of liever nog, de h264-encoded versie daarvan?
Hoe doe ik dat laatste? Pcars heeft trouwens geen resampling optie als ik het zo zie:

[Image: 7F2EE45F825C5F078CB12A1552658205E15F9D82]

Ik ben nu een opname met de Dxtory instellingen op 30 FPS maar met 1080p nu aan het uploaden naar de FTP op de dedicated server. Bestand is bijna 5 GB. Maar die opname ziet er ook al raar uit... Frown
Nou, uit Dxtory komt een bestand encoded in Lagarith. Dat bestand is heel groot en ik neem aan dat je die eerst re-encodet naar h264 voordat je hem naar YouTube uploadt, right? (bijv. met Handbrake)

Zou je dat bestand eens ergens kunnen uploaden (Dropbox of zo) zodat ik er eens naar kan kijken?
Nee, die codeer ik dus naar .mp4 als ik me niet vergis. Upload van het ruwe bestand loopt nog. Zie je PM voor de access gegevens!
Je kunt niet iets naar .mp4 encoden want MP4 is een container, geen codec Wink

Had ik je een tijdje geleden niet geholpen met Handbrake? Nou, als je dat proces volgt encode je hem naar h264. De output is inderdaad een .mp4 omdat hij hem in een MP4-container stopt.



Offtopic: de emailnotificaties zijn weer stuk...

EDIT: Ben je raw file nu aan het binnentrekken Wink
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top