Wolfenstein – The New Order

Wolfenstein – The New Order

Wolfenstein – The New Order is een nieuwe game uit de Bethesda Softworks studio uit Rockville, Maryland, USA.
Deze studio werkt sinds 1986 aan games en is bekend van onder andere The Elder Scrolls franchise, de Fallout Franchise, maar ook games als Rage, Brink en Dishonored.
Momenteel werkten zij echter ook aan een nieuwe game in de Wolfenstein franchise, de game gaat als subtitel “The New Order” krijgen.

Gezien de over het algemeen wat tegenvallende resultaten van de Titanfall beta, denk ik dat Wolfenstein – The New Order (WTNO) ook wel een interessante game is om de pijlen op te gaan richten. Deze game is op de E3 2013 aangekondigd, met onder andere deze trailer waarin onder andere al een teaser wordt gegeven over de verhaallijn:

Kort en bondig: in WTNO heeft de Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei van Adolf Hitler de Tweede Wereld oorlog gewonnen en hebben nu de totale macht overgenomen over de hele wereld. Aan B.J. Blazkowicz de taak hier wederom een stokje voor te steken, om het tij te keren.

Veel details heb ik nog niet over de game – heb die eerlijkheidshalve ook nog niet opgezocht, maar vandaag is wel de ‘BOOM BOOM’ gameplay trailer uitgebracht, een trailer die mij toch wel enigszins warm maakt voor de game, de game krijgt naar mijn (CptChaosNL) mening een vleugje Bioshock over de franchise, wat de game zo te zien echt goed doet.
Ook de muziek onder de trailer (Ralph Becker – Boom! Boom!) versterkt voor mij dat gevoel alleen maar. In deze trailer is ook te zien, dat degenen die de game pre-orderen ook beta toegang gaan krijgen voor de opkomende Doom game, voor degenen die dat interessant vinden.

Voor mijzelf ga ik zeker naar meer info zoeken omtrent deze game en als ik deze vind, zal ik een nieuwe post op de frontpage maken voor deze potentiële klassieker!

Wolfenstein - The New Order logo

Leave a Reply