I see dead people … and shoot them in the head.

I see dead people … and shoot them in the head.

I see dead people, again …
Het is weer zover, we zijn er weer aan met zijn allen en het stikt van de zombies. Nu hoor ik je denken ‘Dit hadden we al gehad met Arma2: Day-Z toch ?’ en dat klopt. Echter is hier weer een net wat andere draai aan gegeven. Naar mijn mening een leukere draai, het spel is een stukkie minder complex en net iets sneller qua gameplay. Zo hoef je niet in de gaten te houden of je baterijen van je nightvision goggles nog wel vol zitten en of ze uberhaupt wel passen, als je hier nightvision goggles of een zaklamp hebt, dan doet die het tot in de lengte van jouw getelde dagen.

Is het spel dan nieuw ?
Nee dat is het zelfs echt totaal niet, December 2012 dus al op naar het eerste lustrum. Het is echter wel een leuke game om te doen met een squad en houdt mij, en een paar mede-BuG-ers inmiddels toch al stiekum een paar uurtjes bezig. Vandaar deze addition op de frontpage.

Wat ? Is er een BuG squad ?
Yup, die is er zekers. [BUG1] want het moest 4 characters zijn. En hoe join je ? Nodig GertJanOss als ‘friend’ uit en die zal je een squad invite sturen.We hebben inmiddels al de nodige ‘loot’ waarmee we nieuwe teamleden meteen kunnen bewapenen tot de tanden.

En dan ?
Wat doen we dan ? Wat we nu zoal doen is op afspraak ergens stukken dorp en stad ‘looten’oftewel leegroven en op zoek gaan naar de schaars aanwezige sniper rifles. Je komt gemiddeld op een potje gamen ook wel tegenstanders tegen zoals andere players maar ook zombies, en erger nog, super zombies. Deze kan je letterlijk horen aankomen stampen en dat doen ze ook op je gezicht als ze vlakbij genoeg zijn.
Super Zombie wants you, for diner !

Het speelt zich af in Colorado, en er zijn 4 safe zones (rood omcirkeld). Check de map hier onder maar eens:

Visit beautiful Colorado

In deze safezones kan je spullen kopen zoals eten en drinken maar ook ammo voor je favoriete wapens of equipment zoals verrekijkers of customizations voor je wapens.

Een recent toegevoegde map is Caliwood waar een schaarste is aan eten, maar een overvloed aan wapens:

Caliwood always up to no good

Okee, en ingame ? Hoe ziet het er uit ?
De game is dus al wat op leeftijd, en de graphics zijn zeker niet van een Overwatch of Battlefield 1 kwaliteit, maar gewoon redelijk aardig. Het voordeel is dus ook dat je hem kan spelen op zelfs redelijk gedateerde videokaarten. Het is in ieder geval kwalitatief goed genoeg om toch boeiend te zijn, mits Post-Zombie-Apocalypse games je ding zijn.

De recommended specifications zijn als volgt:

OS: Windows 10 SP1 64bit
Processor: AMD® FX 8150 3.6 GHz or Intel® Core™ i7 2600 3.4 GHz or better
Memory: 4 GB RAM
Graphics: NVIDIA® GeForce® GTX 950, ATI Radeon™ R7 360 or better
DirectX: Version 9
Hard Drive: 15 GB available space

Geklungel met BuG-ers dus ?
Kort gezegd; Yup !

Okee dan ik wil wel eens kijken …. wat kostie ?
Niks ! Dus als je na een potje denkt ‘Dit is niet mijn ding’ dan ben je niets kwijt behalve wat van je eigen tijd. Steam linkje is hier.

Leave a Reply