War Thunder Ground forces closed bèta

War Thunder Ground forces closed bèta

Voor de mensen die niet bekend zijn met War Thunder:

War Thunder is een online multiplayer simulatiegame waarin je in vliegtuigen uit de 2de wereld oorlog speelt. Bekende vliegtuigen zoals de Messerschmidt, Zero, Spitfire en de P-51 Mustang zitten er in naast een ruime selectie van andere fighters, attack planes en bombers. De game is free to play en werkt met optionele in game donaties. Dit is niet verplicht en maakt het alleen mogelijk om sneller vliegtuigen te unlocken en een kleine selectie van premium vliegtuigen te kopen (die niet eens beter zijn dan andere vliegtuigen). Betalende leden hebben in-game dus nauwelijks voordelen t.o.v. andere spelers, wat bijdraagt aan de populariteit van de game: het is namelijk geen pay to win spel.

De makers van het spel willen je op den duur niet alleen de mogelijkheid geven om met vliegtuigen te spelen, maar ook met tanks en schepen. Van het tank onderdeel is inmiddels een gesloten beta test gestart. Inmiddels zijn de servers bijna dagelijks open en dan meestal een uur of 6 per dag. De developers zijn nog echt bezig met de ontwikkeling van het spel en er zijn flink wat kleine bugs geplet. Daarnaast is de laatste 2 maanden veel gedaan aan de “feel” van het spel wat sinds dat ik in de open beta zit al veel beter is geworden. De graphics zijn vrij goed, zeker als je ze vergelijkt met de directe concurrent World of Tanks. Met name de belichting en lichteffecten zijn veel beter dan in World of Tanks.

Wat ook interessant is om te melden is welke tanks er allemaal beschikbaar zijn in de beta. Niet alle tanks die langsgekomen zijn in de beta zijn altijd speelbaar, maar elke paar weken wordt er een nieuwe lichting tanks in de beta gezet die gespeeld kunnen worden. In januari kon er onder andere gekozen worden uit de duitse Pz.IV, JgdPz.IV en Pz. VI Tiger tank en de russische SU85, KV-4 en IS-1 tank. Inmiddels zijn we een rang omhoog geschoven in de beta naar onder andere de duitse Pz.V Panther, de JgdPz.V Jagdpanther en de Pz.VIB King Tiger tank en de russische SU-122, T-44 en de IS-2 tank.

Wat opvalt is dat er alleen maar duitse en russische tanks in de beta zitten. Dit doet mij vermoeden dat zodra de ground forces in open beta gaan of in ieder geval de complete tech tree beschikbaar wordt er voorlopig alleen maar gekozen kan worden voor de russische of duitse facties. Er is ook nog geen datum bekend voor de release van de open beta, maar ik vermoed dat dit minimaal nog wel tot de zomer zal duren.

Hieronder een korte afspeellijst met een aantal tanks uit de beta. De filmpjes zijn bewust niet geknipt om een eerlijk beeld te geven van de gameplay.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=QklJzFc-_P4?list=PLGh7LiRtq1YJu3E7n1vsWb3HMUauvwp4u&w=853&h=480]

 

Leave a Reply