Rainbow moon (PS Vita)

Rainbow moon (PS Vita)

Daar ben ik weer:
Na lange afwezigheid, schrijf ik hierbij toch een nieuw artikel over een game die mij echt verrast heeft de afgelopen tijd.
Dit is tevens ook de reden waarom ik de afgelopen tijd niet meer zoveel Battlefield 4 speelde.
Het gaat hier om een game die zowel op de Playstation 3 als op de Playstation Vita te spelen is.
Ik heb hem persoonlijk gespeeld op de PS Vita (wat helaas een ondergewaardeerde handheld. De memorycards zijn inderdaad aan de prijzige kant)

Game informatie:
Rainbow moon is een strategische RPG en is ontwikkeld door SideQuest Studios en gepubliceerd door EastAsiaSoft. Op 7 juli 2012 is de game officieel uitgekomen op de Playstation 3 in Europa.
op 3 december 2013 is de game ook uitgekomen voor dee PS vita. Dit jaar zal er ook een opvolger verschijnen, die Rainbow Skies zal gaan heten.
Rainbow moon is in 2013 verkozen tot beste indie game op de Playstation network.
Wanneer je het woordje Rainbow leest, denk je misschien gelijk aan The Nyan cat of aan een game voor kleine kinderen , maar niets is minder waar.

r

Het Verhaal:
De Hoofdpersonage Baldren vindt zichzelf terug op een onbekende plaats, namelijk op de maan (vandaar de naam Rainbow Moon).
Baldren heeft onbewust een “Dimensional gate” geopend, waarinhij een groep monsters heeft gehoord en gezien, Het vredige planeet waar hij zo net was, is veranderd in een hell.
Baldren wilt zo snel mogelijk vertrekken uit Rainbow moon, maar zoals je wellicht verwacht gaat dit erg lastig worden. Tijdens zijn zoektocht naar de terug weg, komt hij in een hoop onplezierige situaties terecht. Echter staat hij er niet helemaal alleen voor en komt hij nog meer personages tegen die hetzelfde hebben meegemaakt.
Samen met de andere personages ga je het avontuur aan en kom je de meest gekke en krachtige monsters tegen.

Gameplay:
Tijdens je avontuur moet je spullen verzamelen, zodat je uiteindelijk weer de weg terug zal gaan vinden. Wanneer je het spel start, kan je aangeven hoe je dit avontuur wilt aangaan.
Naast dat je het niveau kunt instellen op normaal of hard, kan je ook aangeven of je al wat basis spullen wilt ontvangen.
Alle personages hebben zijn eigen specialiteit, zo is er een Krijger, Boogschutter en een Dief. Je verzameld onderweg parels die ingezet kunnen worden om je stats te verhogen.
Ook heeft iedere personage meerdere Active en een passive skills die ingezet kunnen worden in een gevecht. Hierdoor zijn de gevechten nooit hetzelfde en erg verfrissend en uitdagend.
Met de gevonden voorwerpen kan je ook je outfit versterken. Dit doe je door de voorwerpen te combineren (Craften) met je wapens en/of kleren.

Speelduur:
Zoals hierboven aangeven is er een hele hoop te doen. Alle personages waarmee je kunt spelen, zal je moeten trainen zoals in ieder andere RPG.
Iedere personage kan wel tot Level 500 komen en als je denkt dat dit zo net snel gaat als in Battlefield 4, dan zit je er echt flink naast.
Ook alle Active en passive skills die je vrij speelt, zal je vaak moeten gebruiken om ze te versterken en ook weer te verhogen in hun level.
Als je skill level hoog genoeg is, dan bespaard je dit magische punten en ook zal de aanval een heel stuk krachtiger worden.
Ook zal je voldoende voedsel moeten eten om je personage sterk te houden in de gevechten.
Met alleen het hoofdverhaal ben je ongeveer 50 uur bezig. Plak er gerust 15 a 20 uur aan vast, wanneer je ook de Side quests gaat uitvoeren.

rr

Conclusie:
Rainbow moon is verkozen tot indie game van het jaar 2013. Hoewel ik zelf geen fan ben van indie games, moet ik toegeven dat deze game me erg verrast heeft.
Met de 50+ uur durende gameplay en de behoorlijke uitdagingen die het spel in zicht heeft, is het echt een aanrader voor de Playstation Vita gebruikers onder ons.
Het is trouwens ook mogelijk om je voortgang op te slaan in de cloud. Rainbow moon ondersteund namelijk Cross-saving, dit zorgt ervoor dat je zowel op de Playstation 3 als op de Playstation vita met dezelfde save game kunt gaan spelen, dus wanneer je vrouw, vriendin of moeder de TV moet hebben om life 4 you te gaan kijken of GTST, dan kan je gewoon lekker verder gaan op de PS Vita.
Ik heb zelf geen PS3, dus ik weet ook niet of je de game twee keer moet aanschaffen.
Rainbow moon is voor €12,50 aan te schaffen in de PSN Store.
De Gameplay is erg uitgebreid en uitdagend, de gebruikers interface is niet altijd even makkelijk te bedienen, maar dat is maar een klein detail.
al met al is het een erg goede game en raad ik het iedereen aan.

Leave a Reply