No one can stop Death… Diablo 3 expansion komt er aan!

No one can stop Death… Diablo 3 expansion komt er aan!

Gisteren is tijdens de GamesCom in Keulen de eerste uitbreiding voor Diablo III aangekondigd.
De uitbreiding (expansion) voegt een complete nieuwe campagne toe met daarbij een nieuwe speelbare klasse.
De levelcap wordt ook nog eens verhoogd. Een release laat echter nog wel even op zich wachten, die staat geplant voor 2014.

De uitbreiding

De volledige naam van de uitbreiding wordt Diablo III – Reaper of Souls (RoS). Met de uitbreiding wil Blizzard ook een aantal punten van kritiek wegwerken die eerder al kenbaar waren gemaakt door reviewers en gamers. Ergens in 2014 zal de uitbreiding verkrijgbaar zijn, dus de fans moeten nog eventjes geduld hebben, maar voor wat tot nu toe bekend is, brengt de uitbreiding veel goeds:

  • Een extra act in de Campaign
  • Een verhoogde levelcap (is 60 met vanilla, wordt 70 met RoS)
  • Een compleet nieuwe character
  • Uitgebreidere Paragon-levels

De Crusader

De Crusader wordt de nieuwe speelbare klasse binnen Diablo III als de uitbreiding uitkomt. Hier is verder nog weinig over bekend. De klasse wordt een mid-range melee karakter, welke veel wegheeft van de Paladin uit Diablo II. Als hoofdwapen gebruikt de Crusader een strijdvlegel, met daarbij uiteraard een schild.

Een extra act om te spelen

De game zal een extra act bevatten, die ongetwijfeld gelijknamig zal zijn aan de expansion: Reaper of Souls. Het verhaal gaat daarbij verder waar Diablo III gebleven is; Diablo verslagen, maar zijn krachten nog wél gebundeld in de Black Soulstone. De krachten van deze Soulstone worden echter toegeëigend door Malthael, de Engel des Doods (Reaper). Aan jou dus de taak om in deze act Malthael achter na te gaan en hem uiteindelijk om te leggen. Volgens de makers belooft deze act ook wat duisterder te worden dan het origineel.

Levelcap

De levelcap wordt met 10 levels verhoogt; deze gaat van 60, naar 70. Dit betekend dat als je de uitbreiding koopt, dat je dan dus weer verder kan levelen met je huidige character en daarbij dus ook extra / nieuwe skills krijgt om de punten aan te spenderen. Hierdoor worden zogeheten builds natuurlijk compleet anders; wat toch een flinke impact heeft op de gameplay. Ook komen er dus een hele boel nieuwe wapens bij voor elke klasse, waarbij Blizzard ook termen noemt als ‘Smart Drop’.

Endgame

Ook de zogenaamde ‘endgame’ content gaat op de schop, hierbij worden de Paragon-levels account-breed en wordt de levelcap van de Paragon-levels verwijderd. Ook zijn de ‘loot dungeons’ aangepast, waardoor een run door een dergelijke dungeon slechts 15-20 minuten kan duren. Over loot gesproken; er zal minder loot vallen, maar de loot die zal gaan vallen, zullen wel weer betere items zijn, in de hoop dat daarmee wat meer balans in de game is, de auction houses minder belangrijk worden en je dus zelf wat meer voor je character kan doen.

Conclusie

De eerste uitbreiding voor Diablo III belooft in ieder geval heel veel goeds naar mijn idee en ik (CptChaosNL) ben ook (nu al) zeker aan het overwegen om hem te nemen of niet. De game schijnt al ontzettend veranderd te zijn door een aantal patches en met deze uitbreiding (en beloftes van Blizzard) kan het natuurlijk alleen maar beter worden. Gelukkig staat de Blizzard Authenticator nog steeds op mijn telefoon…

Leave a Reply