Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Arma2 - Andere Missies
Domination
Omdat Wasteland en Dayz ook zo saai wordt is het ook wel eens tof om iets grootschaliger te spelen. Domination is hier perfect voor. We spelen meestal op de TAW.net servers. Domination is een coop gamemode waar je tegen AI speelt en met spelers. In principe krijg je AOs in random dorpen in de map, waar enkele bunkers staan die je moet overnemen een radiotower die je kapot moet maken en af en toe nog iets van een Radar of dergelijke die ook kapot moet. Daarnaast zijn er verschillende side missions die ook spawnen. De precieze instellingen hangen van de server af, maar vaak is het redelijk hetzelfde. Hier een uitleg over het hoe en wat van Domination


Joinen en classes
Domination is een missie en er zijn in principe dus geen mods nodig. Het is aan te raden om wel de laatste beta versie op te starten en Combined Operations (Arrowhead + Vanilla Arma 2) is bijna voor alle servers nodig. Dan is het gewoon een kwestie van even zoeken en je hebt een server. Als je in de lobby komt ziet het er ongeveer zo uit:
[Image: g5pdZsdh.jpg]


De groepen die daar staan maken niet uit. Je hoeft dus niet per se bij 1-1-D te zitten om Group Channel (En markers en dergelijke) te hebben. Je kan in de game zelf gewoon je eigen groepen maken. Welke class je precies moet kiezen hangt van de server af. Op die server is het zo dat elke class alle wapens kunt gebruiken, maar er zijn ook servers waar rocket launchers alleen door Anti Tank gozers gebruikt kunnen worden en Snipers alleen door Snipers / Marksman en dergelijke. Crewman / Engineer kunnen voertuigen weer mobiel krijgen zolang ze niet zijn geexplodeerd. Medics kunnen mensen medicen. Squad leaders kunnen air drops (kistjes met ammo) aanvragen.

Spawnen
Je spawnt in de base waar je al je gear kunt pakken. Geen gedoe met je spul bij elkaar sprokkelen. Overal staan vehicles die je kunt gebruiken en een oneindige supply met ammo. Ook liggen er rugzakken.
[Image: AlT7XB4h.jpg]

Zodra je de juiste gear hebt kun je teleporten naar een Mobile Headquarter (Rijdende APCs / Helicopters die je kunt deployen en instant naar toe kunt teleporteren) of je kunt een HALO jump doen. Beide kan bij de vlaggemast bij de kisten.

[Image: dsVD6Tmh.jpg]

HALO jumps hebben een cooldown en kan je dus niet constant doen. Het is slechts enkele minuten, dus tenzij je heel snel dood gaat hoef je je daar geen zorgen over te maken. Als je op Choose Parachute Location drukt krijg je het volgende schermpje. Niet vergeten je parachute te openen als je eenmaal aan het skydiven bent (Ongeveer op 200 meter hoogte is wel genoeg)
[Image: yn9XUkzh.jpg]
Daarnaast is er van alles op de base te vinden, wat netjes staat aangegeven. Helis kun je laten repairen / rearmen door op de Chopper Service te landen. Tanks en dergelijke kun je laten rearmen op de Vehicle service. Gebruik aub geen tanks en dergelijke als taxi op de base en ga geen random shit opblazen, dan wordt je gegarandeerd gebanned (En terecht).
[Image: ExpeLdMh.jpg]

Groups
Voordat je gaat beginnen is het handig eerst even een groep te maken. Dit scheelt nogal omdat je geen irritante schreeuwende kinders hebt in Group Channel en als je random lui er bij in hebt kun je dan mooi Group Channel gebruiken voor voice chat. Als je begint te scrollen zie je Show Status staan. Vervolgens opent er een schermpje waar je de precieze objectives kunt zien, settings kunt veranderen (Draw Distance kun je hier instellen) en Team Status.
[Image: Ywy83sYh.jpg]

Met Team Status kun je teams maken. De leader moet even New Group doen naast zijn eigen naam en vervolgens kun je Join Group doen naast de groep om te joinen. Het scherm refresh past als er een andere actie gebeurt, dus je zal niet meteen zien dat je er in zit. Even iets open en dicht klappen en je ziet snel genoeg of je er wel of niet in zit
[Image: s9mhSrYh.jpg]

Objectives
Als je op de map kijkt zie je snel genoeg waar de objective is. Die grote rode cirkel is de AO. Dat is het dorp dat op dit moment over moet worden genomen. De groene cirkels zijn de vorige objectives en de rood gestreepte cirkel is een stad die al over is genomen, maar waar weer enemies naar toe zijn gegaan. Het rode kruis is de side mission. Wat de side mission is kan je ook in Show Status zien
[Image: owkb6owh.jpg]

In dit geval heb ik zin om een tank te pakken, maar dat is nogal een stuk rijden, dus dat gaan we natuurlijk niet doen. In side channel was er iemand die Heavy Lift aan bood en als dat niet het geval is kun je altijd kijken op de map of er iemand in een Chinook of Merlin vliegt en die vragen voor een Heavy Lift. Als je wordt gelift is het handig om even een LZ aan te geven. Dit is het punt waar hij je op de grond zet. Ik ben zelf altijd een fan van wat hoger in de bergen staan, omdat je dan beter overzicht hebt.
[Image: x8RTsfkh.jpg]

Ingezoomd op de objective ziet alles er wat duidelijker uit. Er is een radiotower die kapot moet. Om dat te doen moet je 4 Satchel Charges op de onderkant plaatsen. Zolang de Radiotower nog staat komen er regelmatig helicopters overvliegen die infantrie droppen. Daarnaast zie je die vierkantjes met een bredere streep aan de onderkant. Dat zijn bunkers die je moet overnemen door er in te staan. Een zwart icoontje is een bunker die nog moet worden overgenomen. Een blauw icoontje is een bunker die al is overgenomen.
[Image: ucoN3XOh.jpg]

Nog even een ander plaatje. Dat hoge ding is natuurlijk de radiotower. Dat ding onder het kompas is een bunker en linksonder de radiotower is ook een bunker. Neem die allemaal over en je hebt weer een objective gefixed. TADA!
Controleer altijd wel even in Show Status of er niet nog een ander objective is (Secondary Main Objective Mission). Vaak zijn dat dingen die je ook op moet blazen met Satchels. Zorg er dus voor dat als je spawnt je genoeg satchels mee neemt. Het komt regelmatig voor dat er geen vijand meer te bekennen is, maar niemand satchels bij zich heeft.

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top