Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier!
(21-12-2015, 18:07)Rice Wrote: Eigenlijk is het best wel een vervelend iets. Zoals jullie weten heb ik een 144hz monitor. Maar het viel mij ineens op dat als ik mijn screen clone aan zette op HDMI (dat is nodig om de beelden naar de capture cards te sturen om te kunnen streamen en opnemen), dat mijn monitor toen wel op 144hz stond, als ik de muis beweeg voelt dat ook als 144hz aan, maar als ik een venster ging verschuiven dan zag ik dikke tearing en stotterende beelden.

Ik heb hier inmiddels wel een 'fix' voor bedacht (tussen aanhalingstekens want het is niet echt een fix maar het verhelpt het wel wat). Het probleem is namelijk dat als je iets gaat clonen en je main monitor is 144hz dan moet je dus beelden op 144hz weergeven terwijl de capture card (HDMI) slechts 60hz aan kan. Dat is schijnbaar een probleem.

Tja, logisch op zich. De GPU rendert op 144 Hz en je capture card refresht op 60 Hz. Net als bij een monitor krijg je dan tearing.

Eigenlijk zou je dan V-Sync moeten hebben naar één van je twee outputs (namelijk je capture card), wat in de praktijk ook zal zorgen voor een effectieve framerate van 120 Hz (bij double buffering). Eigenlijk dus ongeveer hetzelfde als je huidige workaround Wink

Ben wel benieuwd, als je je monitor op 120 Hz zet, heb je dan totaal geen tearing meer op je capture card? En gebruik je dan V-sync of niet?

Messages In This Thread
RE: Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier! - by Compizfox - 26-12-2015, 13:26
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top