Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier!
Nou ik heb inmiddels gister wat respons gehad van de mensen al hier op de stream. Heel veel bedankt daar voor en voor het checken natuurlijk! Top! Jullie helpen mij om meer kennis op te doen over Twitch en waarom de dingen zo zijn zoals ze op dit moment zijn. Ook goed natuurlijk voor de mensen hier die ook graag willen streamen en ook tegen problemen op lopen.

Voor veel mensen is het nu al stukken beter. Ik stream nu slechts op 2500 kbps, ipv de reguliere 3500 kbps. Veel lager gaan heeft denk ik niet veel zin, gezien de kwaliteit dan wel erg belabberd gaat worden. 

OsirisNLD in de chat gister heeft aan kunnen tonen dat de data uit San Francisco komt en ik heb dit net ook nog even gecheckt met een filmpje dat je bijvoorbeeld terug kijkt op mijn Channel. Duckie gaf namelijk aan dat die bufferen. Dat kan dus kloppen; ook deze filmpjes komen uit San Francisco kwam ik net achter. 

Dit is dan ook direct het probleem; de ene hostingprovider heeft schijnbaar wat meer moeite ermee om constant 2500 kbps uit San Fran weg te trekken. Ik heb bijvoorbeeld nooit buffers als ik mijn filmpjes terug kijk. We kunnen dus stellen dat de mensen die last hebben van buffers af en toe, die provider op dat moment net niet een stabiele 2500kbps uit het uiterste puntje van de VS kan trekken.

Voor nu laat ik de stream gewoon op 2500 kbps staan omdat ik gister toch wel veel mensen positief heb gehoord hierover. Ik zou nog kunnen kijken of ik het verder kan verlagen naar 2200 kbps ofzo, maar ik weet niet of de kwaliteit dan heel erg achteruit gaat. In iedergeval hebben we weer wat geleerd!

Wel raar dat je zelf dus eerst upload naar Amsterdam, daarna gaan je beelden dus door naar Amerika (uiterste puntje nog wel) en als je dus nog geen Twitch partner bent krijgen de kijkers de beelden dus niet uit Amsterdam terug, maar uit San Francisco. 

De komende periode zal ik wel even uitzoeken of er misschien toch nog een fix voor is op een of andere manier. Of dat ik contact opneem met Twitch om te vragen hoe dit precies zit. Want jammer is het natuurlijk wel. Ik denk dat voor iedereen de problemen zouden zijn opgelost als de beelden gewoon rechtstreeks uit Amsterdam kwamen ipv uit de VS.

Messages In This Thread
RE: Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier! - by Rice - 21-01-2015, 17:42
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top