Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier!
Zover ik weet is Raptr erg beperkt (qua functies/opties). Ik heb zelf geen behoefte om te streamen (als mensen per se willen meekijken kan dat tegenwoordig ook via Steam Wink) maar heb er even naar gekeken voor de recording-opties.

Dit zijn de opties voor het streamen:

[Image: 2015-01-02-14-27-41.png]

Wat Raptr wel doet, is dat het hardware-acceleratie gebruikt om te encoden. Met normale software doe je dit in software, maar GPUs hebben tegenwoordig chips aan boord die dit volledig in hardware kunnen doen. Ik neem aan dat het dan om h264 gaat, maar dat weet ik niet zeker. Dat is dus iets anders dan encoden in software die (gedeletelijk) op de GPU draait, bijvoorbeeld met CUDA of OpenCL. Nadeel is dat je totaal geen controle hebt over het encodingproces.

Ik gebruik het zelf niet voor recording omdat ik de 'tweakability' veel te beperkt vind en ik graag in een lossless codec (zoals Lagarith of Huffyuv) wil opnemen.

Ik gebruik Raptr al sinds vóórdat het partnership met AMD aanging voor statistieken van games. Ik ben toen overgestapt van Xfire, wat toen dood aan het gaan was. Ik vind niet dat het echt vooruit gegaan is, met dat rare 'reward'-systeem en het 'optimizen' van games wat ze nu hebben e.d. Ze lijken zich meer te focussen op skins en looks voor hun programma (zie screenshot Wink) dan op goede functionaliteit.

Wat ik ook een beetje jammer vind is dat ik meerdere software naast elkaar gebruik met overlappende features. Ik draai nu MSI Afterburner, Raptr en Steam. Afterburner kan overclocken, video opnemen, screenshots maken en temps/clocks bijhouden. Raptr kan statistieken bijhouden, video opnemen, screenshots maken, heeft een in-game overlay en streamen. Steam heeft een in-game overlay, kan screenshots nemen, houdt statistieken bij (maar erg gelimiteerd en alleen van Steam-games).

Zie je de overlap? Wink Ik gebruik momenteel Afterburner voor het overclocken en opnemen van video, Raptr voor de statistieken, en Steam voor de overlay en screenshots. Toch ben ik over Raptr en Afterburner niet erg tevreden (zie vorige post van mijn in dit topic). Ik zou graag zien dat dat in één goed programma wordt geïntegreerd.

Messages In This Thread
RE: Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier! - by Compizfox - 02-01-2015, 14:31
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top