Benelux United Gaming | Community

Full Version: Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier!
You're currently viewing a stripped down version of our content. View the full version with proper formatting.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14
Klopt, eens! Ik deed dat destijds inderdaad om precies die reden. Ik had toen nog geen capture card. Maar voor mijn CPU ging het helaas niet op. Nog een te vroege generatie Quick Sync. Ik merkte wel degelijk een drop in performance. CPU load was inderdaad nihil, en je kon zien dat de GPU in de CPU het werk aan het verrichten was, maar toch had ik een drop in performance terwijl ik aan het gamen was. Dit probleem schijnt met de nieuwere generatie CPU's minder aan de orde te zijn of zelfs helemaal verholpen te zijn, net zoals de kwaliteit, die schijnt ook bij de nieuwere CPU's een stuk beter te zijn.
Hier trouwens een clipje uit de stream van gisteren. Was hilarisch! En voor komend weekend is de eerste bier stream een feit! Ik ga vanavond even wat belgische biertjes scoren en die ga ik dan Zaterdag of zo tijdens de stream 'op zuipen' zoals Beaced dat zo mooi zegt aan het eind.

https://www.youtube.com/watch?v=wwrrUONOCXQ

[edit] Filmpje is net geupload, zie dat de thumbnail nog niet werkt, maar het is al beschikbaar op 720p. Zou 60 FPS moeten zijn trouwens! Mocht 60 FPS op youtube nog niet werken moet je hier even een klikje doen:

http://www.twitch.tv/rice_nl/c/5884703

Het is namelijk vanaf Twitch naar Youtube gezet en ik weet niet of die dan ook 60fps mee neemt. 
Dat ziet er niet echt uit als 60 fps nee Wink

Maar eh, draait die aardappel console van jou BF4 wel eens op 60 fps? Puh2

Wel leuk filmpje!
Ja zeker kijk maar op Twitch daar is het wel 60 fps. Dan werkt van Twitch direct naar Youtube niet voor 60 fps schijnbaar...

[edit] Ah Compiz! Je kunt nu bij het filmpje op Youtube wel voor 60 fps kiezen! Werkt dus toch wel Smile
Voor de mensen die geinteresseerd zijn in de verschillende settings, iemand heeft er een Youtube video van gemaakt zag ik zojuist! Leuk om te checken wat de verschillende settings met je FPS doen:

https://www.youtube.com/watch?v=Z6uaPD_5r4w
Ik heb net even de eerder door Rice genoemde Windows Firewall fix geprobeerd, maar helaas, het bufferen blijft.
Ja, ik vond het al een rare fix. Ik moet toegeven dat ik hem niet geprobeerd heb.

Informatie op internet verwees juist allemaal naar klanten van één bepaalde Amerikaanse ISP die zowel problemen met YouTube als met Twitch hadden. Ik ben geen klant van die ISP in kwestie, nog heb ik problemen met YouTube (dat draait prima)
Ik heb Dxtory opnieuw geïnstalleerd met ook een nieuwe versie. Alleen vraag ik me nu af of iemand hier al ervaringen mee heeft, want zo te zien is er een en ander veranderd. Bij mijn vorige installatie had ik een en ander met behulp van Rice ingesteld, zoals de lagarith codec.

Maar die kan ik nu niet meer selecteren, gewoon op de Dxtory codec laten staan of heeft er iemand andere ervaringen? Of instel tips?

[Image: Schermafdruk%202015-01-17%2014.09.16.png]
Als je met de Intel IYUV-codec gebruik kan maken van Quick Sync, zou ik die gebruiken. Scheelt je toch weer in performance.
Als je zou streamen of opnemen met OBS zou het een 20 FPS schelen (Quick Sync tov x264 oftewel CPU) in de stream / video.
Verschil in kwaliteit merkte ik overigens niet echt in bovenstaand filmpje van Rice, terwijl het YouTube filmpje op HD stond. Smile

Enneh... De BierStream #1 was een succes IMO! Al mistte ik op een gegeven moment wel dat ik niet 'real time' kon mee kletsen, hahaha.
Hmm... De DXtory codec is niet zo'n goed idee qua data hoeveelheid... Ik probeerde net namelijk om het opstarten en vertrekken van een TGV trein op te nemen.

Voordat ik goed en wel het station uitwas ( 3 minuten later) zat ik al op een file van 33 GB! Dat is dus 10 GB per minuut en werkte het geluid nog niet eens bij het afspelen...

Dit op 1440p en nog niet eens de hoogste kwaliteit van TS2015. Ik moet dus nog even goed kijken hoe ik het voor elkaar ga krijgen om pakweg 10 minuten in hoge kwaliteit op te nemen met Dxtory zonder een hele batterij SSD's te hoeven aanschaffen. Want benodigde schrijfsnelheid is pakweg 275 MB/s dus een gewone HDD heeft geen zin.

Het recorden aan of uit had geen invloed op het spel zelf, dat ging constant met 60 FPS wat voor dit spel prima is. Dus ga ik maar eens kijken naar de Intel codec, echter welke van de twee?

Wat performance betreft is mijn CPU geen probleem, liever dat die meer aan het werk gezet wordt dan dat de GPU minder aan beeldberekening kan doen.
Pages: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14