Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier!
Zoals de meesten van de community wel weten ben ik al enkele tijd bezig met het opzetten van een stream. Deze stream kun je hier vinden:

http://www.twitch.tv/rice_nl

Mijn stream configuratie is in enkele weken tijd uitgegroeid tot een redelijke amateur studio. Ik heb nu eindelijk alles een beetje voor elkaar zoals ik graag zou willen hebben. Doel van de stream is puur voor de fun of it, zodat andere mensen kunnen zien hoe ik een potje game. Ook vind ik het erg leuk om verslag te doen van de BuG Competitie; dit omdat er maar een beperkt aantal spectator slots is, vind ik het leuk om een broadcast open te zetten zodat andere mensen toch mee kunnen kijken. Vorige keer was het erg leuk samen met Fonta een beetje verslag doen van de beelden die we zagen. Uiteindelijk bleken deze beelden ook nog doorslaggevend te zijn geweest voor de ontwikkelingen rondom valsspelers hier op BuG.

Sinds dit weekend heb ik mijn condenser mic (Samson C01U) netjes in de arm hangen, met een shockmount (ook van Samson) en popfilter (van Devine). Ook heb ik sinds afgelopen week een fysieke mixer om mijn audio netjes voor elkaar te krijgen (De mixer is een Behringer Q1202USNerd.

De laatste bugs waren eigenlijk crackling en popping noises op de stream. Dit gebeurde meestal na ongeveer 15 minuten streamen of zo. Wat ik bedoel kun je hier terug horen:

http://www.twitch.tv/rice_nl/b/570949811

Ik heb volgens mij op dit moment een fix hier voor. Ik laat de audio niet meer door de capturecard (Elgato Game Capture HD) lopen, maar ik laat de mixer dit oplossen. De mixer heeft een USB aansluiting en dat zorgt er voor dat je enkele audio devices kunt gebruiken in Windows. Super handig dus! Vanavond testen!

Hulp nodig? Laat het mij weten!
Het moge duidelijk zijn dat ik over de laatste maanden behoorlijk veel gestoeid heb met OBS software, Xsplit software, Dxtory, Virtual Audio Cable en noem maar op. Ik ben tegen veel bugs en problemen aangelopen en heb hier fixes en oplossingen voor gevonden. Daarom wil ik middels deze weg graag mijn hulp aanbieden voor een ieder die actief is binnen de BuG Community. Mensen die hulp nodig hebben bij instellingen in Xsplit of OBS, of bijvoorbeeld Dxtory om je gameplay op te nemen mogen op dit topic reageren. Ook hardware gerelateerde vragen zijn welkom! Ik probeer je dan te helpen bij het vinden van een oplossing.

Dus heb je vragen over:

- Videokaart(en) in relatie tot gameplay en/of performance
- Codecs
- Capturecards
- Audio stuff (mixers, mic's etc)
- OBS/Xsplit/Dxtory en/of andere software (of plugins)

Let me know!

Handige programmaatjes voor tijdens het streamen

Microfoon noisegate: http://vb-audio.pagesperso-orange.fr/Voicemeeter/
Virtual Audio Cable: http://software.muzychenko.net/eng/vac.htm

Streaming software

OBS: 
https://obsproject.com/
Xsplit: https://www.xsplit.com/

Messages In This Thread
Het grote streaming/opname topic - hulp nodig? meld je hier! - by Rice - 22-09-2014, 17:14
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top