Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kerbal Space Program
Toch maar even een postje over een eigenaardige game die inmiddels door meerdere BuGgers gespeeld wordt: Kerbal Space Program, of KSP in het kort. Even een korte introductie: KSP is een simulatiegame waarin je een ruimteprogramma op kunt zetten. Je kunt je eigen raketten ontwerpen en ze de ruimte inschieten, in een baan om Kerbin (aarde) parkeren, naar de mün (maan) sturen, een ruimtestation maken, naar andere planeten in het stelsel sturen, etc. Het spel verkeert nog in bèta fase, er veranderd nog regelmatig van alles en er komen steeds meer onderdelen en mogelijkheden bij.

Waarom deze post? Ik wilde een begin maken aan een thread waar we al onze awesome avonturen, ontwerpen en flaters kunnen posten om iedereen mee te laten genieten van een toffe game met veel meer diepgang dan je in eerste instantie zou denken.

Als je een idee wilt krijgen wat het spel inhoudt kun je een aantal dingen doen:
- naar de officiële site gaan: https://kerbalspaceprogram.com/
- naar Steam gaan en de game opzoeken
- Het youtube kanaal van Scott Manley opzoeken. http://www.youtube.com/channel/UCxzC4EngIsMrPmbm6Nxvb-A
Deze baas is al sinds het begin heel actief met het spel en heeft ook veel achtergrondinformatie en legt veel uit over allerlei theorieën en mechanismen die van toepassing zijn in het spel.

Verder zijn er ook nog heel veel mods in omloop die onderdelen en functies toevoegen. De meestgebruikte en handigste is Mechjeb. Een computer met het geniale brein van Jebediah. Dit is eigenlijk een tool die je allerlei dingen kunt laten doen. Je raket laten opstijgen in een baan zettten, maneuvernodes volgen. Orientatie veranderen etc.
Had er al eerder van gehoord. Dacht trouwens dat het gratis was, maar dat zal alleen de beta geweest zijn dan?
Is ook gratis. Op de welbekende baai :p
(08-06-2013, 21:30)Compizfox Wrote: Had er al eerder van gehoord. Dacht trouwens dat het gratis was, maar dat zal alleen de beta geweest zijn dan?
Hij is zover ik heb begrepen nooit gratis geweest. Hij is overigens nog steeds in beta.
Kleine verbetering van de startpost: het is niet Kerban, maar Kerbin dat het alter ego is van de Aarde in Kerbal Space Program, en de Mun is eigenlijk de Mün Wink

Maar deze game is inderdaad wel erg leuk, en voor de mensen die geïnteresseerd zijn is er dit weekend een korting van -33% op steam: http://store.steampowered.com/app/220200..._620_4__45
Ik wou dat ik 15 euro op m'n paypal had staan :/
Ik wil anders eventueel wel voorschieten, Rienspy. Smile
[ When all hell's breakin' loose, you'll be right in the eye of the storm! ] [ Overwatch ] [ Diablo ]

(14-06-2013, 15:20)Rienspy Wrote: Kleine verbetering van de startpost: het is niet Kerban, maar Kerbin dat het alter ego is van de Aarde in Kerbal Space Program, en de Mun is eigenlijk de Mün Wink
Ik heb het aangepast.
xkcd +1

[Image: six_words.png]
alttext: "Ahem. We are STRICTLY an Orbiter shop."
baas.
http://store.steampowered.com/app/220200/

KSP nu -40% voor €15. Nog 5,5 uur geldig.

Oh. En:
[Image: orbital_mechanics.png]
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top