Thread Rating:

  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Assetto Corsa
Dit is het reactie topic voor - Assetto Corsa -. Post away!

Gister heb ik Assetto Corsa maar eens gekocht. Ik volg dit spel al een tijdje. In de tijd dat ik dit spel voor het eerst zag, kon je het nog niet kopen en ook nog niet spelen, enkel screenshots bewonderen. Nu hoorde ik Lampie laatst over deze game, en zo ook een goeie vriend van mij. Na wat Youtube-filmpjes te hebben gekeken en Project C.A.R.S. beu te zijn geraakt toch maar besloten om deze game te kopen op Steam voor slechts 34,99 euro.

http://www.youtube.com/watch?v=tm_O5qv-ZF0
<p align="LEFT"><img title="Meer..." alt="" src="http://www.bug-community.com/wp-includes/js/tinymce/plugins/wordpress/img/trans.gif" /></p>
<strong>Game is nog ontwikkeling, maar goede content</strong>
De game is nog steeds in ontwikkeling, maar ik heb nu al gezien dat er best wel veel content is. Zeker ten opzichte van een tijdje terug, toen de game net uit was. Toen waren er 3 of 4 tracks, en dat is nu toch al wel een stukje uitgebreider geworden. Het mooie is: alle tracks zijn laser scanned, dus dat betekent kortweg: De best ervaring voor jouw als sim-liefhebber. De tracks zijn dus tot op de kleinste details gelijk aan de echte tracks, iets wat ik persoonlijk als een pluspunt ervaar.

<strong>Multiplayer</strong>
Multiplayer is er helaas nog niet in de huidige variant, maar gaat er wel snel komen. Maar dat is geen probleem. Je kunt altijd op Teamspeak gaan zitten met wat mensen. Lampuhkap en ik zitten daar regelmatig en Willie (Wellemse) heeft hem ook gekocht. We kiezen dan samen een wagen en een track en gaan dan proberen elkaars tijden aan stront te rijden. Best leuk!

<strong>Realisme</strong>
Ik ben persoonlijk iemand die van realisme houdt in een race-game. Ik speel dan ook graag race-sims. Assetto Corsa is wat mij betreft een game die het op sim-gebied prima doet. Zo voelt deze game echt veel beter aan dan bijvoorbeeld een Project C.A.R.S. waar auto's naar mijn mening zich af en toe niet helemaal realistisch gedragen. Ook speel ik graag LFS of Live For Speed. Deze game is toch wel mijn meest favoriete sim omdat auto's zich hier heel realistisch gedragen. Toch zitten daar ook weer kleine dingetjes aan die niet helemaal kloppen: bijvoorbeeld chicanes waar je langzaam door moet rijden, en je soms geen grip hebt. Ik heb persoonlijk een achterwiel aangedreven auto met redelijk wat vermogen en ik kan je vertellen: de kont breekt niet uit als je maar 20 km/h gaat. Dan moet je pushen. En heb soms het idee dat LFS (omdat er ook nog weinig aan gebeurt de laatste tijd) hier af en toe wel wat last van heeft. Bij Assetto Corsa is dat niet echt het geval. Je moet echt je best doen om die wagen dwars te krijgen en te houden.

Nog een puntje wat ik persoonlijk erg cool vind: Heb je een stuur met een H-shifter en een clutch, maar heeft je stuur OOK flappy-pedals? De wagens die bedoeld zijn om met H-shifter te rijden moet je dan ook met de H-shifter besturen. Zelfde geldt voor auto's met flappy-pedals. Gebruik je zoals ik een clutch-pedal? Als je de clutch niet goed gebruikt merk je dat de auto net als in het echt begint te 'tandenpoetsen'. Oftewel het kraken van de versnellingsbak. Dik! Verder kun je bijvoorbeeld bij auto's waarbij je de ABS niet uit kunt zetten, deze ook echt niet uitzetten. Opties en dingen worden dus echt zo gebruikt zoals dat in het echt ook bedoeld is.

<strong>Driften</strong>
Naast het feit dat je dus lekker je lap-times kan rijden kun je ook nog eens driften. Persoonlijk ben ik enorm fan van driften. Ik volg de scene al redelijk lang. Het is ooit allemaal begonnen in Japan. Ik heb dan ook stapels DVD's met footage. Elke race-sim probeer ik dan ook te driften om te kijken hoe de auto's het doen. Assetto Corsa scoort wat mij betreft hier enorm goed op, het voelt zeer realistisch aan.

<strong> Twitch stream om te kijken</strong>
Heb ik je nu niet overgehaald om het te gaan spelen? Ik stream het spel als ik rondjes aan het knallen ben. Je kunt kijken op:

http://www.twitch.tv/rice_nl

<strong>Uitdagingen</strong>
Heb je een leuke uitdaging, bijvoorbeeld een auto met track die we moeten proberen, en heb je al een track-record gezet? Laat het ons in dit topic weten! Zo kunnen we elkaars kont schoppen en een beetje competitie er in houden. Lijkt mij wel leuk. Ik ga vanavond eens proberen een tijd te zetten op een track met een bepaalde auto. Ik zal deze dan in dit topic posten.

Geschreven door Rice_NL, aangepast en geplaatst door Wellemse
Leuk stuk, mooie samenwerking ook zo te lezen, mijn complimenten!
Voordeel met pCARS is natuurlijk wel weer dat je ook online een timetable systeem hebt, waardoor je per track/auto een overzicht kan hebben wie de snelste is.
In Assetto Corsa zit dat volgens mij nog niet, maar stiekem hoop ik wel dat het komt, net als multiplayer.
Het geeft de game dan immers meer replay-value. Zelf heb ik Assetto Corsa ook, maar heb bij die nog niet het gevoel zoals pCARS dat al wel heeft.
Die game voelt naar mijn idee meer af en lijkt (bij mij althans) meer grafisch geweld te hebben, het oog wil anno 2014 ook wat. Wink

* CptChaosNL denkt opeens aan de tijden van weleer met Grand Prix 2, 3 en 4... Of wat denk je van rFactor? Biggrin

 
[ When all hell's breakin' loose, you'll be right in the eye of the storm! ] [ Overwatch ] [ Diablo ]

Grand Prix 2 heb ik hier nog ergens origineel liggen. Vet spel was dat destijds (94!!). Live for speed is ook een aanradert.

Voor een race-sim vind ik trouwens het grafische gedeelte niet super belangrijk. Het is een leuke toevoeging, maar het is naar mijn idee belangrijker dat auto's echt aanvoelen. AC doet dat heel erg goed. Beter dan pCARS. 
heb voorlopig even genoeg racesims gekocht..
rfactor, stcc2, GTR-Evol. en alle andere Race07 uitbreidingen, proj. cars enz liggen inmiddels ook al een tijdje stof te happen. vandaar dat ik niet zo happig ben om meteen de game maar te kopen Smile


Ik kijk wel ff naar een torrentversie of ik t wat vind eerst Smile

 
Hij is nu in de aanbieding voor nog geen 24 eurotjes. Kopuh, kopuh, kopuh!!!
Qua gevoel is het idd veel beter als Project Cars. Veel meer feedback van de auto! Veel meer detail in de wegligging. Er valt lang niet zoveel te "raggen" als dat je dat in PCars wel hebt. Er moet veel voorzichtiger gereden worden in Assetto

Grafisch heeft het misschien wat minder pracht en praal, maar dat mag de pret niet drukken.
Met vriendelijke groet,

Bram van den Berg
(Administrator BuG Community en Administrator Shaving Society)
Users browsing this thread: 1 Guest(s)
Top